پیشروی در صنایع شیمیایی بر مبنای کیفیت و تجربه در مدیریت صادرات

 

بر اساس گزارش بانک جهانی، به طور تقریبی می‌توان گفت که ۴.۵% تولید ناخالص دنیا مربوط به صنعت شیمیایی است. سهم هر کشور از تولید ناخالص دنیا و تولید مواد شیمیایی متفاوت است.

 

در یک مطالعه گذشته نگر ( طی 5 سال قبل ) در دیاگرام زیر ،  ۱۱ اقتصاد بزرگ دنیا  در کنار ۱۱ تولیدکننده بزرگ صنعت شیمیایی قابل مشاهده است. با مقایسه این دو لیست در کنار هم می‌توان دریافت که از ۱۱ اقتصاد بزرگ دنیا، ۱۰ کشور جزو ۱۱ تولیدکننده بزرگ مواد شیمیایی هستند. نتیجه اینکه ، اقتصادهای بزرگ دنیا همان تولیدکنندگان بزرگ مواد شیمیایی هستند.

صادرت مواد اولیه شیمیایی

بسیاری از کشورها برای تامین نیازهای خود به  واردات مواد اولیه شیمیایی  وابسته هستند. برخی از دلایل واردات مواد اولیه شیمیایی عبارتند از:

  • - کمبود یا نبود منابع تولید مواد اولیه شیمیایی در داخل آن کشور

  • - عدم توانایی تولید مواد اولیه شیمیایی با کیفیت مورد نیاز در داخل کشور

  • - پایین بودن قیمت مواد اولیه شیمیایی در کشورهای صادرکننده

ایران یکی از صادرکنندگان عمده مواد اولیه شیمیایی در جهان است. در ایران، تجارت مواد اولیه شیمیایی توسط تامین کنندگان مواد شیمیایی و تحت نظارت سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود. که فعالیت در این حوزه نیازمند اخذ مجوزهای مربوط از این مراجع ذیربط میباشد .

توجه به جایگـاه کشور عزیزمـان ایـران در منابع نـفت و گـاز دنیـا و امکانات پتروشیمی ها و کارخانجات تولید مواد شیمیایی به نظر می ­رسـد با نگرشی جامـع و سیستـمی و با رفتاری علمی و منطقی و با بیـانِ ریاضی و گویـا، میتوان به نحوی شایسته به بهـره­ برداری از این منـابع خدادادی اقدام نمود.

 

انواع مواد اولیه شیمیایی

مواد اولیه شیمیایی را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:

الف ) مواد اولیه شیمیایی آلی: این مواد از ترکیب کربن و سایر عناصر تشکیل شده‌اند. برخی از مواد اولیه شیمیایی آلی که در مارکت بین المللی تجارت آنها باعلاقه مندی زیادی در جریان است ، عبارتند از:

  • - پلیمرها: پلی‌اتیلن، پلی‌پروپیلن و پلی‌استایرن

  • - حلال‌ها: نفت سفید، اتانول و استون

  • - مواد افزودنی: رنگ، طعم‌دهنده‌ها و نگهدارنده‌ها

ب ) مواد اولیه شیمیایی معدنی: این مواد از ترکیبات غیرآلی تشکیل شده‌اند. برخی از مواد اولیه شیمیایی معدنی صادراتی را میتوان در گروههای کلی زیردسته بندی نمود :

  • - اسیدها: اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک

  • - بازها: سدیم هیدروکسید و پتاسیم هیدروکسید

  • - نمک‌ها: کلرید سدیم ، کلرید پتاسیم و سولفات منیزیم

 

گروه مدیریت صادرات TPA ، همراه شما خواهد بود تا بـا توجه به توسعـه­ ی فنـاوری­ و شناخت نقش بازیـگران مختلف در طـول و عرض زنـجیره­ ی ارزش مواد شیمیایی ، از رویکرد سنتی ساختار محور به رویـکرد نوین اطلاعاتی و ارتباط محور تغییـر پیدا کنید ، در آن جایگاه خواهد بود که با اتکای بر منابع اطلاعـاتی ، خواهید توانست جایگاه خود را در برابر فرصت­ ها و تهدیـد­های موجود در زنـجیره­ ی ارزش صنعت شیمیایی  ارتقاء دهید .

جهت یک پروپوزال تجارت ،، برد برد ،، در زمینه تجارت مواد شیمیایی با ما در تماس باشد .